Lencse választék > Crizal UV szűrő felületvédelemmel ellátott lencse

Ár:
20 990,- Ft-tól

Az UV sugárzásnak komoly, visszafordíthatatlan káros következményei lehetnek a szemünkre. Az UV bizonyítottan felelős a szürkehályog és a makuladegeneráció kialakulásáért, valamint a szem környéki bőr rákos elváltozásaiért és a ráncok kialakulásáért. Becslések szerint évente 15 millió ember veszíti el szeme világát a szürkehályog következtében, amelynek egyik fő oka lehet az UV sugárzás. Szintén az UV az egyik fő okozója a szem környéki bőrön kialakuló rákos elváltozásoknak, amelyek összességében a bőrrákos esetek 5-10%-át teszik ki.

 

Talán azzal mindenki tisztában van, hogy napsütéses időben jelentős UV sugárzás éri szemünket, ezért védekeznünk kell napszemüveg viselésével. Azzal azonban kevesen vannak tisztában, hogy a teljes UV sugárzás 40%-a nem napsütéses időben ér bennünket, így az év mind a 365 napján ki vagyunk téve a káros sugaraknak. Ezért nagyon fontos, hogy felhős időben is gondoskodjunk a megfelelő UV védelemről.

A legtöbb szemüveglencse rendelkezik UV védelemmel a lencse elülső oldalán, így a szemből érkező és a lencsén áthaladó UV sugarakat különböző mértékben ugyan, de képesek kiszűrni. Ugyanakkor az UV sugarak nem csak elölről érkeznek, hanem hátulról is, amely akár a teljes UV sugárzás  50%-a  is lehet. Ez különösen veszélyes, hiszen a hátulról érkező UV sugarakat a lencse elülső oldalán található réteg „megállítja” és egyenesen visszaveri a sugarakat a szemüvegviselő szemébe.

Az Essilor ezért kifejlesztett egy új anti-reflex (tükröződéscsökkentő) réteget, amely a színezetlen szemüveglencsék hátsó felületén is UV védelmet biztosít, így gyakorlatilag kiküszöböli az UV sugarak visszaverődését a szembe, miközben prémium minőségű átlátszóságot biztosít. A Crizal UV lencsék bevezetése egy áttörő innováció az optikai piacon, amelynek segítségével sokat tehetünk az egészséges látás megőrzéséért valamennyi - különböző korú és különböző látásproblémával rendelkező- szemüvegviselő esetében. A hátsó oldali UV védelem színezetlen és napszemüveglencséken is elérhető.

 

Annak érdekében, hogy a szem UV védelme minden eddiginél nagyobb figyelmet kapjon, az Essilor bevezetett egy nemzetközi mérőszámot, amely a napvédő krémek SPF faktorának analógiájára építve került kialakításra. Az E-SPF vagy Szem Napvédő Faktor az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott index, amely a szemüveglencse által nyújtott teljes (első és hátsó oldali) UV védelmet fejezi ki. Egy napjainkban végzett kutatás* szerint a megkérdezettek több mint kétharmada nincs tisztában azzal, hogy átlátszó szemüveglencsén is elérhető az UV védelem, illetve 90%-uk hasznosnak tartana egy napvédő faktorszám bevezetését a szemüveglencsékre. Egy ilyen index segítené az eligazodást a különböző szemüveglencsék nyújtotta UV védelem terén.

Színezetlen szemüveglencsék esetén az E-SPF értéke 2 és 25 között mozog, míg napszemüvegek és színezett lencsék esetében a maximum E-SPF=50+. Egy szemüveget nem viselő esetén az E-SPF faktor értéke 1. Tehát egy 25-ös E-SPF faktorral rendelkező szemüveglencse esetén a szemüvegviselő 25-ször jobb UV védelemben részesül, mintha egyáltalán nem viselne szemüveget.  Az Essilor új fejlesztése, a Crizal UV a színtelen szemüveglencsék esetében a lehetséges legmagasabb, 25-ös E-SPF faktorral rendelkezik**. Ez az érték, ahogyan az E-SPF faktor kialakítási protokol is független harmadik fél, Dr. Karl Citek, (OD, PhD, Optometrista professzor és kutató) által jóváhagyott és elismert.

Az Essilornál hiszünk abban, hogy az E-SPF faktor és a Crizal UV bevezetésével felhívhatjuk a figyelmet a szem UV védelmének fontosságára és növelhetjük a szemüvegviselők ezzel kapcsolatos ismereteit.

 


Rugalmas nyitvatartással, széles választékkal, szaktudással és megbízható minőséggel várjuk Önt! Biztosak vagyunk abban, hogy közösen megtaláljuk az Ön igényeinek és pénztárcájának legmegfelelőbb szemüveget!

Szemüvegkeretek, kontaktlencsék és kiegészítők széles választékban kaphatóak, kérésre rendelhetőek nálunk! Többféle kontaktlencse folyadék és kontaktlencse típus,Szemüvegkészítés és javítás, Számítógép előtt dolgozóknak speciális védőszemüveg, Fényre sötétedő szemüveglencsék, Dioptriás napszemüvegek!

Smaragd Optika Kft.

  • 1138. Budapest,
    Népfürdő utca 19/F.
  • +36 20-318-72-75
  • info@smaragdoptika.hu
  • Zárva