Lencse választék > Essicolor - Színezett lencsék

Ár:
8 600,- Ft-tól
Divatszínek 8 600 Ft/db-tól
Speciális szűrők: 10 000 Ft/db-tól
Xperio polarizált lencsék: 26 000 Ft/db-tól

Xperio polarizált lencsék

A polarizált lencsék kiküszöbölik a kellemetlen csillogást a tökéletes látáskomfort érdekében.
 
Színezett lencsék bármilyen intenzitású napsütésben, a természetes színek megőrzésével.
 
Ahogy bőrünket napvédő krémmel védjük a napsugárzástól, úgy szemünket is érdemes megfelelő védelmet nyújtó színezett lencsékkel védeni.
 
Miért szükséges a napfény elleni védelem?
 
Az UV sugárzás veszélyes a szemre!
 
A szemkárosodások egyik legfőbb oka, ha szemünket hosszan tartó vagy ismétlődő UV sugárzás éri. Az ilyen károsodások gyakran már nem fordíthatóak vissza, és részleges vagy teljes látásvesztéshez vezethetnek.
 
Vakító fény derült időben
 
A vakító fény a napsugárzás által okozott fő kellemetlenség. Zavarhat a látásban és veszélyes is lehet olyan esetben, amikor fokozott figyelemre lenne szükségünk pl. vezetés közben vagy sportoláskor.
 
Napsütésben a visszaverődő vakító fény nagymértékben zavarja a látásminőséget és látáskomfortot. Ez veszélyes lehet bizonyos tevékenységek pl. autóvezetés közben. A hagyományos napszemüvegek csökkentik az erős fényt, de nem tudják kiküszöbölni a vakítást: bizonyos helyzetekben egyszerűen nem elég hatékonyak.
 
Az Xperio lencsék a legelegánsabb Essilor design-t kombinálják a megfelelő polarizált szűrővel, ami útjába áll a vakító fénynek. Így a hagyományos lencsékkel ellentétben tökéletes látáskomfortot és látásminőséget nyújtanak.
Előnyei a szemüvegviselők számára:
 
Bármilyen tevékenységhez, bármely évszakban – az Xperio polarizált lencsék a következőket nyújtják
 
 • Visszaverődő ragyogás okozta vakítás kiküszöbölése

 • Kellemesebb látáskomfort

 • Páratlanul éles látás

 • Valósághű színérzékelés

 • 100% UVA/UVB sugárzás elleni szemvédelem

Az Xperio lencsék színek, alapanyagok és lencsetípusok (egyfókuszú és multifokális) széles választékában elérhetők.
 
Xperio színek – 3 változatban:
  

Suntints

Fiziológiás szín technológia: A színezett lencséjű napszemüvegek megvédik a szemet a vakító csillogástól, de legtöbbjük megváltoztatja a színérzékelést. A színtorzítás nő a lencse színének intenzitásával és legjobban a CE 3 és CE 4 osztályú napszemüveg lencséknél jellemző.

Az Essilor megoldása: Ez az egyedülálló fejlesztés olyan előremutató technológiát alkalmaz, amely a színmegjelenési modellt használja. Ez a prediktív modell figyelembe veszi a színes felületeket, a környezetet, a megvilágítást, az emberi szemet és annak alkalmazkodását a környezethez.

Előnyei
 • Azonnali látáskomfort

 • A nap végi szemfáradás csökkenése

 • Különösen ajánlott hosszú napfényben töltött idő esetén

 • Mindenféle kültéri tevékenységhez ideális

 • 100% UVA/UVB sugárzás elleni szemvédelem

 
Elérhető színek

Természetes színérzékelés

Physiotint technológia: olyannak látjuk a színeket, mint amilyenek azok valójában.

A kifejezetten erre kifejlesztett és az Essilor által nemzetközi színlátás-szakértők bevonásával szabadalmaztatott színek nem csak  esztétikusak, de a szemüveget viselőkkel élettanilag is összehangoltan kerültek kialakításra.

Alapelv: a lencsén áthaladó fény színkoordinátáinak létrehozásához az eredeti környezet természetes színeinek mintáit használják minden egyes szín esetében. 

Light Tints

Világos árnyalatú, enyhe színezés a mindennapi látáskomfort érdekében beltérben és kültéren.

 

BeautyEyes

Trendi átmenetes színek városlakóknak!

 

Silver Shadow

Tükrös hatású bevonat a divatos megjelenésért.

 

Miért ajánljuk a világos vagy átmenetes színezést?

Átlagosan derült kültéri fényviszonyok között

Őszi és téli hónapokban, amikor átlagos mennyiségű a napsütéses órák száma, a világos vagy átmenetes színezésű lencsék nyújtanak tökéletes megoldást kültéren, ha nem túl napos az idő. Ugyanez igaz a városban is, ha nem vagyunk közvetlenül kitéve a nap sugarainatk. Ilyenkor egy világos színű lencse a stílus és a védelem remek kombinációját nyújtja.

Erősen vakító mesterséges fény beltérben

Sokan szeretnek folyamatosan enyhén színezett lencséket viselni beltérben és kültéren is. Sok szemüvegviselő pedig hosszabb ideig fennálló neoncsöves megvilágítás vagy sárga mesterséges fényű megvilágítás után azt tapasztalja, hogy homályosan lát.

A kompromisszum a védelem és a tökéletes látásélesség között

Sokan szeretnek folyamatosan enyhén színezett lencséket viselni beltérben és kültéren is. Sok szemüvegviselő pedig hosszabb ideig fennálló neoncsöves megvilágítás vagy sárga mesterséges fényű megvilágítás után azt tapasztalja, hogy homályosan lát.

Világos árnyalatú vagy átmenetes színezés – a legfontosabb tudnivalók

100% UV elleni védelemmel ellátott színezett lencsék kültéri használatra

Light tints színezés és átmenetes színezés korlátozott kültéri használatra és beltéri használatra.

 

ActivLife Sport SOL-utions

Különleges lencsék sportoláshoz a nagyobb kontrasztélmény érdekében.

A környezetünkről gyűjtött információk 80%-a a látásunkon keresztül érkezik. Ezért a kontraszt megfelelő érzékelése különösen fontos bizonyos tevékenységek során, a lehető legjobb teljesítmény érdekében.

Sport SOL-utions: szembeszáll a kihívásokkal

A lencse színezése fontos szerepet játszik a látás környezethez való optimalizálásában. A Sport SOL-utions 6 féle színezést nyújt, melyeket kifejezetten mintegy 20 féle sporttevékenységhez fejlesztettek ki. Ezek a színek az Airwear lencsékre rendelhetőek, melyek vékony, könnyű és kiemelkedően ütésálló lencsék.

 

MedicalVision

Airwear Melanin: A nap káros hatásainak megelőzésére és szemkörnyéki ráncok ellen.

 

Szemészeti terápiás szűrők - Szemproblémákkal küzdők számára

Az UV sugarakhoz hasonlóan a kék fény (más néven HVE = High Visible Energy) is veszélyes a szemre. Magas energiája miatt a szem korai öregedésének egyik fő oka, illetve a makula degeneráció kiváltó oka is lehet. Ezért fontos, hogy már gyermekkortól kezdve folyamatosan védjük szemünket, hogy csökkentsük az ARMD (időskori makula degeneráció) kockázatát.

Napvédelem

A napszemüveglencsék szintetikus melanint tartalmaznak, ezáltal kiszűrik az UV sugárzás 100%-át és a kék fény 98%-át.

Speciális szemészeti terápiás szűrők:

 

Maximális kényelem szemproblémával küzdőknek

A speciálisan színezett szűrők nyújtják a legnagyobb segítséget azok számára, akik szemproblémával küzdenek, különösen, ha a fényérzékenyek. Ezek a szűrők az alacsony hullámhosszú fényt szűrik ki, ami a vakítást okozza. Maximális védelmet nyújtanak az UV sugárzás ellen, ami jobb kontrasztérzékelést eredményez, javítja a látáskomfortot és bizonyos esetekben a látásélességet is. Miután minden szemproblémával küzdő ember más és más mértékben érzékeny a fényre és a maga módján próbál alkalmazkodni, a megfelelő filter megtalálása csak valós körülmények között végzett tesztek segítségével lehetséges. Egy szemüvegviselőnek többféle lencse is megfelelő lehet.


Rugalmas nyitvatartással, széles választékkal, szaktudással és megbízható minőséggel várjuk Önt! Biztosak vagyunk abban, hogy közösen megtaláljuk az Ön igényeinek és pénztárcájának legmegfelelőbb szemüveget!

Szemüvegkeretek, kontaktlencsék és kiegészítők széles választékban kaphatóak, kérésre rendelhetőek nálunk! Többféle kontaktlencse folyadék és kontaktlencse típus,Szemüvegkészítés és javítás, Számítógép előtt dolgozóknak speciális védőszemüveg, Fényre sötétedő szemüveglencsék, Dioptriás napszemüvegek!

Smaragd Optika Kft.

 • 1138. Budapest,
  Népfürdő utca 19/F.
 • +36 20-318-72-75
 • info@smaragdoptika.hu
 • Zárva